معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران، با تأکید بر اینکه فعالان فرهنگی در سپاه سطحبندی شدند و از آنها در مجامع مختلف استفاده میشود، گفت تعداد افرادی که تاکنون تحت عنوان «فرهنگیار» سازماندهی شدهاند، ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر شامل سخنران، نویسنده، راوی، هنرمند و فعال قرآنی است؛ اما از این تعداد، آنهایی که مورد تأیید نهایی قرار گرفتند و برای آنها حکم صادر شده، تعداد پنج هزار نفر را شامل میشوند.
حسین محبی در گفتگو با دفاع پرس اظهار داشت برنامههای سپاه برای «انتقال ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس» به نسل جوان است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در همین راستا، غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج سال گذشته اعلام کرد که ۱۰۰۰ گردان سایبری از جوانان انقلابی و پرتحرک در سراسر ایران سازماندهی شده است. به طور معمول هدف اصلی سپاه از فعالیتهای فرهنگی، تبلیغات و مقابله با مخالفان و دگراندیشان است.
موضوع «گردانهای عملیات فرهنگی فضای مجازی» نخستینبار در سال ۱۳۹۴ و در رزمایش سالانه قرارگاه ثارالله سپاه تهران رسانهای شد.
در اخبار مربوط به این رزمایش گفته شد که ۲۳ «گردان عملیات فرهنگی در فضای مجازی» که زیر نظر قرارگاه امنیتی ثارالله فعالیت میکنند در این رزمایش حضور خواهند داشت. اعضای فعال این ۲۳ گردان که تنها در استان تهران مشغول به کار بودند، در سال ۱۳۹۴ بیش از ۳ هزار نفر اعلام شده بود.
اهداف این گردانها نیز «پیگیری اهداف انقلاب اسلامی در فضای سایبری»، مدیریت پیام با استفاده از تولیدات مختلف و زبانهای گوناگون، استفاده از ابزارهای رسانه، سازماندهی و کادرسازی گردانهای سایبری و انجام عملیاتهای سایبری با پیگیری اهداف کلان نظام و انقلاب عنوان شده است.
در سال ۱۳۹۵ تشکیلات جدیدی به نام «سازمان فضای مجازی سراج» هم تشکیل شد تا بهعنوان یک مرکز «غیردولتی» موضوع آموزش و ایجاد هماهنگی میان نیروهای پراکنده ارزشی در فضای مجازی را پیگیری کند. حضور سردار نجات، معاون فرهنگی وقت سپاه پاسداران، در افتتاح این سازمان و شواهد مربوط به ۳ سال فعالیت آنها نشان میدهد که این سازمان گرچه خود را «غیردولتی» میخواند ولی از سازمانهای زیرمجموعه معاونت فرهنگی سپاه پاسداران است.
سازماندهی فعالان ارزشی شبکههای مجازی در موضوعات مختلف از حمله به چهرههای اپوزیسیون تا ایجاد شبهه در کمپینهای حقوق بشری، حمایت از ابراهیم رئیسی و اقداماتش، بخشی از فعالیتهای سازمان فضای مجازی سراج بوده است.
توسعه نفوذ سپاه در فضای مجازی و سازماندهی این حجم از نیرو و امکانات در این بخش، مستلزم تخصیص بودجهای قابلتوجه است که در هیچیک از گزارشها و اخبار به آن اشارهای نشده است.